Wat doen docenten tijdens de Kennisweek?

De Universiteit van Melbourne viert haar eenentwintigste jaar met een spetterend aanbod aan activiteiten, evenementen en conferenties ter gelegenheid van deze week. Tijdens de week zijn er tal van boeiende tentoonstellingen en workshops bij te wonen. Enkele prominente leiders op het gebied van onderwijs en onderzoek in Australië en wereldwijd zullen aanwezig zijn om hun deskundig advies te geven over manieren om onderwijsmethoden te verbeteren en creativiteit op elk niveau te stimuleren. De populairste van deze activiteiten tijdens de week zal de Interactieve Technologietentoonstelling zijn, die van donderdag tot zondag zal lopen. Bezoekers kunnen kennismaken met de modernste technologie in combinatie met praktische experimenten en laboratoriumexperimenten met als doel het creatieve potentieel van alle vormen van technologie te verkennen.

kennisweek

Andere belangrijke activiteiten op het programma zijn onder meer Maker Faire, het Schoolfestival, het Social Media Carnival, een Ondernemerschap en Technologie Tentoonstelling, evenals diverse andere workshops en seminars. Tot de populairste en interessantste evenementen van het schooljaar behoren het Melbourne Science Festival (dat een week lang wetenschap, technologie, techniek en wiskunde viert met prominente sprekers en gasten uit het veld) en het Melbourne Writers Festival. Op het festival wordt het werk van lokale, nationale en internationale auteurs onder de aandacht gebracht en wordt gewezen op het belang van literatuur voor de samenleving. Dit is een belangrijke kans voor ontluikende schrijvers en voor opvoeders die de denkvaardigheden van kinderen willen bevorderen en toekomstige generaties willen inspireren. Andere activiteiten zijn onder meer het Bingleberries Festival, waarbij leerlingen artistieke meesterwerken maken van lokaal fruit.

Naast deze activiteiten organiseert de school ook de Melbourne Free Online Writing Competition, waarbij middelbare scholieren hun geschreven stukken kunnen presenteren ten overstaan van anderen. Verder zullen er lezingen worden gegeven door internationaal bekende sprekers als Bill Gates, Sir Paul McCartney, professor Wendy Lee, Mona Gandhi, professor Brian Cox en vele anderen. Tussendoor zal de school ook weer deelnemen aan zusterevenementen zoals het Technology in Action Teaching Program en het Social Media Carnival. Het is een geweldige kans voor docenten om samen met hun leerlingen ideeën uit te wisselen en de opwinding te ervaren die komt kijken bij deelname aan een online leerevenement.