Social Media Marketing Lessen Uit Het Kennisweekprogramma

school

"Ik ben zo blij dat je op bezoek bent gekomen op mijn school!" vertelde een secretaresse van een school aan een van haar leerlingen toen ze op een recente ochtend wegliep uit zijn klaslokaal. "Je bent zon geweldige student, ik kan niet wachten om je te feliciteren met het behalen van je middelbare schooldiploma!" vervolgde de secretaresse, terwijl haar stem tot een fluitsignaal steeg.

De achttiendeklassers vulden meerdere nagebootste collegeaanvragen in, hadden een ontmoeting met schoolfunctionarissen en gingen met docenten om de tafel zitten om hun ervaringen met de universiteit te bespreken. Docenten vertelden hoe zij lastige onderwerpen als racisme en seksisme hadden aangepakt om hun leerlingen te helpen deze onderwerpen te begrijpen en nieuwe kennis op te doen via sociale mediatools. Docenten vormden zelfs teams om actuele kwesties in de samenleving en de wereld om hen heen te bespreken, zei hij. Tijdens dit proces deden de studenten waardevolle ervaring op in het echte leven, samen met de kennis die ze nodig zouden hebben om later het CPA-examen te halen. Deze activiteiten werden ontworpen door de afdeling sociale-mediamarketing van de school en uitgevoerd als onderdeel van een uitgebreid schoolprogramma dat bekend staat als de "Kennisweek".

Tijdens de week deden de leerlingen kennis en vaardigheden op, zoals hoe ze een onderwerp moesten onderzoeken, hoe ze een interview moesten afnemen en een recensie moesten schrijven, hoe ze een eenvoudig ondernemingsplan moesten schrijven en nog veel meer. Ze namen ook deel aan leuke activiteiten zoals een fotowedstrijd, schrijfwedstrijden, het houden van een virtuele kunstgalerij en nog veel meer. Naast alle praktische oefeningen en sociale media-tools hield de school wedstrijden voor de ideeƫn van de studenten voor geschreven projecten en creatieve werken. Last but not least moesten de leerlingen in het kader van de kennisweek twee opdrachten uitvoeren: een schriftelijk project en een demonstratie digitale fotografie. Na afloop van alle activiteiten kregen de leerlingen ofwel een diploma ofwel de winnende prijs - die werd uitgereikt door een professionele fotograaf.