Factoren die de bouwprijzen doen stijgen

bouwprijzen

Terwijl residentieel vastgoed in het hele land booming is, kunnen de torenhoge kosten van nieuwbouw vandaag de behoefte aan grond om op te bouwen afremmen. Zou bouwgrond kunnen worden vastgehouden tot de bouwprijzen zich herstellen en dan is het kopen van grond onder de marktwaarde een mogelijkheid op lange termijn voor grondbeleggers, of is dit een korte-termijnprobleem dat de huidige grondwaarden niet zal beïnvloeden? Het antwoord is zowel "ja" als "nee". Hoewel een bouwproject aan de lage kant van de prijsklasse "goed" kan zijn, kan het ook te riskant zijn voor succes op lange termijn. Hoewel er veel bouwers zijn die tegen minder dan optimale prijzen werken, varieert de prijsklasse doorgaans van het ene bouwproject tot het andere binnen elk marktsegment - vandaar dat sommige projecten die tegen optimale kosten worden gebouwd, niet noodzakelijkerwijs de beste waarde op de lange termijn zijn.

Hoewel bouwprijzen zeker worden beïnvloed door het weer - de wind, regen, sneeuw, enz. - spelen ook andere factoren een rol. Of u nu kijkt naar een commercieel of industrieel project, u moet altijd een schatter in de arm nemen. Een schatter moet bekend zijn met de bouwmaterialen die nodig zijn om uw project te voltooien en met de plaatselijke cultuur en het klimaat van het gebied waar u werkt. Bovendien moet een schatter toegang hebben tot financiering, die vaak kan zorgen voor een noodzakelijke buffer in het geval dat de schatting van de schatter niet uitkomt.

Dus, hoeveel kost de bouw? Dit hangt grotendeels af van de kenmerken van de bouwplaats, zoals de grootte, het soort materialen dat wordt gebruikt, de moeilijkheidsgraad van het project, enzovoort. Arbeid is een belangrijke factor, evenals de locatie en de nabijheid van een bevolkingscentrum. Nieuwbouw kan duurder zijn dan renovatie omdat de eerste meer arbeid vergt om te voltooien dan de tweede. Bijvoorbeeld, als een ziekenhuis extra ruimte nodig heeft en een arts wil een patiëntenkamer toe te voegen op de top van zijn praktijk, zou een ziekenhuis remodel meer bouwkosten dan een eenvoudige bouwproject als gevolg van de extra apparatuur die nodig is en de toegevoegde tijd en arbeid die nodig is om het ziekenhuis te bouwen.