Bouwveiligheidshandleidingen

bouwplaats

Bouwplaatsen kunnen voor verschillende dingen worden gebruikt; woningen, kantoren, winkels, industriƫle of agrarische ondernemingen, openbare plaatsen, enzovoort. Wat het doel van de bouwplaats ook is, hij moet goed en veilig worden onderhouden om ervoor te zorgen dat alles in orde is. Niets is zo teleurstellend als een bouwplaats die niet aan de normen voldoet of een ongeval dat het eigendom beschadigt. Wanneer zich een ongeval voordoet, is het de wettelijke verantwoordelijkheid van de eigenaar ervoor te zorgen dat zijn bouwterrein veilig is voor iedereen om er te lopen of te werken. Daarom zijn alle handleidingen voor de veiligheid op de bouwplaats zo geschreven dat er geen ongelukken gebeuren.

Eerst moet er, voordat er ooit met bouwen kan worden begonnen, een bouwplaatsplan zijn. Dit is het fundament en de basis waarop de rest van het project zal worden gebouwd en het is waar alle eigendomslijnen worden getekend en metingen worden verricht. In dit document worden de eigendomslijnen opgemeten en de kavelomtrekken gemaakt. Het bouwplan moet alle bouwvoorzieningen bevatten die door de lokale overheid worden vereist, zoals elektriciteitsleidingen, wegen en nooduitgangen. Er moet ook een grenslijn rond het eigendom zijn om te bepalen waar mensen kunnen lopen of bouwen rond de structuur.

Een andere vereiste van een bouwproject zijn bouwplaatsvoorzieningen. Dit zijn voorzieningen die nodig zijn om het leven tijdens het bouwproject gemakkelijker te maken. Voorzieningen zijn onder meer toiletvoorzieningen, waterleidingen, vuilcontainers, vuilnisbakken, brandkranen, veiligheidsverlichting, elektrische panelen en andere bouwplaatsvoorzieningen. Ze moeten correct worden geplaatst en aangesloten om ervoor te zorgen dat ze geen ongelukken of gevaar veroorzaken. Voorzieningen moeten worden toegevoegd aan de eigendomslijn, zodat ze niet hoeven te worden weggehaald als het project is voltooid.